Velkommen til Casa Vanja

En blogg hvor jeg deler tanker, ideer og planer rundt oppussingen av huset vårt! og litt fra en travel hverdag som firebarnsmamma!

søndag 31. juli 2011

hvorfor jeg blogger

Flere venninner har sagt til meg at jeg burde blogge. Jeg har hele tiden tenkt at det har jeg ikke tid til, men lysten har vært der. Da vi bygde hus for fire år siden var jeg aktiv på diverse forum, blant annet hadde jeg min egen husbyggertråd. Det var fint å få samle planer og tanker på ett sted, og få tilbakemeldinger fra andre interiørinteresserte. Jeg er fortsatt aktiv på forumer, og bruker de flittig til å få tips og råd. Jeg følger også med på flere interiørblogger, mye inspirasjon hentes der! Ja og nå er jeg altså i gang med min egen blogg, og kanskje noe av det jeg skriver om kan være til inspirasjon for andre. En annen ting som var med å avgjorde at denne bloggen skulle få se dagens lys, er at jeg er en tilflyttet vestlending, på østlandet. Familien min og mange av mine nærmeste venner bor langt unna. Kanskje bloggen vil gjøre det enklere for oss å holde kontakten! :)  Og mens jeg blogger, så koser jeg meg veldig med å ta bilder, redigere bilder og drikke kaffelatte!
Kaffelatte smaker aller best i krus fra Green Gate

Snart skolejente

Tenk at jeg snart har to skolebarn! Du verden som tiden flyr!! I morgen begynner storesøster på SFO, kan tro hun gleder seg! Vi har alt klart til første skoledag, sekken er kjøpt inn, ny matboks, drikkeflaske og nye klær. Det eneste som mangler er hull i ørene, det må man jo ha når man begynner på skolen! :)

lørdag 30. juli 2011

guttaboys sitt rom

Vi har tre barnerom i huset, og foreløpig er det ikke gjort noe med de rommene. Guttaboys fikk det blå rommet, storebror fikk det grønne og storesøster det rosa (selvsagt). På sikt så skal alle guttene få rom i kjelleren, og da blir det blå rommet gjort om, kanskje til en del av barnebadet, eller det vil inngå i naborommet. Vi får se hva det blir til! Guttaboys er som andre 4-åringe gutter, veldig opptatt av Lynet McQueen. De har overtatt storebror sine ting og tang med lynet på. Jeg er ikke fan av å innrede rom med slike figurer, men siden vi hadde tingene fra før av, så ble det sånn. Innen de får nytt rom så har de nok vokst fra Lynet de også! :)

Sengen til guttene er spesialbestilt. Rommet de hadde i det forrige huset vårt, var også lite, og en stor køyeseng tar mye plass. Vi bestilte istedet en seng etter madrassmålene til Ikea sine juniorsenger. Er kjempe fornøyd med det! Sengen er liten, men stor nok til at den vil passe de flere år til, forhåpentligvis til de får hvert sitt rom.


Pusen vår!

baderom


Det eneste rommet om er 100% ferdig, er foreldrebadet. Da vi flyttet inn var det ett lite rom ved siden av soverommet vårt, som på hustegningene var tegnet som bad. Det virker ikke som at det noen gang har fungert som det, tror det bare har vært en bod. Vi slo ned veggen mellom dette rommet og soverommet, for å få badet større. Nå er det ca 5 kvm, og for oss to så er det stort nok! Nå for tiden brukes det av hele familien, da barnebadet ikke er helt ferdig enda.

Veggene på badet er kledd med panelplater fra Fibo Trespo. Jeg er overrasket over hvor ekte de ser ut, man må helt inn på de for å se at det ikke er fliser. Gulvflisene er fra megaflis, metalwood, farge piombo. Rullesteinflisene og innredningen er kjøpt på Monter (som det meste ellers vi bruker til oppussingen), og dusjkabinettet er fra Hafa bad, kjøpt på Maxbo.


Det lille treet har mannen min laget, inspirert av Swedese tree. Han har laget ett stort ett også, som har fått plass i entreen. Den grønne krakken fant jeg hos en brukthandler. Hadde egentlig tenkt å pusse den opp, men da den kom på plass på badet så syntes jeg den passet så godt inn slik som den var! Badet trengte en fargeklatt mindt blant alt det hvite, grå og sorte!



fredag 29. juli 2011

Huset vårt

Huset vårt er bygd i 1967, og har hovedetasje + kjelleretasje. I hovedetasjen har vi to bad, ett wc-rom, fire soverom, stue og kjøkken. I kjelleretasjen har vi kjellerstue,bad,badsstue, vaskerom og masse masse bodplass!! Blant annet har vi ett rom på nesten 50 kvm som i dag bare brukes som bod. Her er planen at vi etterhvert lager 3 gutterom, samt ett spillerom. Men det er litt fram i tid. Til nå har vi pusset opp soverommet vårt, og laget bad i tilknytning til det. Så deilig å ha ett eget voksenbad! :) vi har overflatebehandlet badet til barna, dvs at vi bare har malt veggflisene, samt satt inn ny innredning og badekar. Dette badet skal på sikt rives og bygges større, derfor har vi gjort det så enkelt foreløpig. Mer om disse rommene kommer det i egne innlegg!


Neste prosjekt er å skifte vinduer i i hele hovedetasjen, sette inn nytt kjøkken og pusse opp stua. Målet er at dette skal være ferdig til jul!

Dette er faktisk vårt tredje hus på syv år. Det første huset vi kjøpte var også ett 70-tallshus. Der pusset vi opp hele huset innvendig, vi bygde om hagen, la beleggningsstein i innkjørselen og malte huset utvelding. Vi ble akkurat ferdig til visning! :) Da var det bare å gå over til husbyggingen, en prosess som både var morsom og slitsom! Det er ikke bare bare å bygge hus når man er gravid med tvillinger og har to små barn fra før av. Denne gangen er jeg ikke gravid, og barna har blitt mer selvstendige. Jeg koser meg med planleggingenav oppussingen, og gleder meg til å bruke god på alt! Nå skal jeg virkelig få drømmehuset mitt!

Historien vår

Juni 2007 flyttet vi fra vestlandet og inn i nybygd hus på østlandet. Da vi startet byggeprosessen ventet vi vårt tredje barn, som godt ut i denne prosessen viste seg å være tvillinger! Etterhvert som barna vokste til, vokste vi også ut av huset, og vi begynte å kikke etter ett større hus. Våren 2011 kom ett stort hus i nabogata for salg, og da kunne vi ikke gjøre annet enn å slå til på det! Vi ble stolte eiere av en villa på 320 kvm, med dobbel garasje og tomt på 1,2 mål. Mer enn nok boltreplass både ute og inne for den store familien vår! Vi flyttet inn 1. september, og har nå brukt ett år ca på å bo oss inn og planlegge hva vi skal gjøre videre med huset.