Velkommen til Casa Vanja

En blogg hvor jeg deler tanker, ideer og planer rundt oppussingen av huset vårt! og litt fra en travel hverdag som firebarnsmamma!

fredag 16. mars 2012

kjellerstuen blir ny

Vi hadde oversvømmelse i kjelleren for ett par uker siden, så nå er den under oppussing. Hell i uhell, siden vi ikke hadde begynt å pusse den opp enda, men den skulle være ett prosjekt nærmere sommeren. Nå blir det meste pusset opp, uten at vi trenger å betale for det og vi slipper å gjøre arbeidet selv! :)

Skulle nesten hatt noen før og etter bilder, men fant ikke noen i farta. Men det jeg kan si er at kjellerstuen hadde umalt panel på vegger og i taket. Foran vinduene var det skrudd fast noen glassplater, slik at det så ut som at vinduene var blyglassvinduer (tok meg 1,5 år å oppdage at vinduene var skiftet ut i nyere tid og at det bare var plater som altså var skrudd fast i karmen...). og på gulvet var det rødt, skotskrutete vegg til vegg teppe... ikke pent akkurat.. men nå ser det foreløpig slik ut


Fargen på veggen heter macchiato, mens tak og lister er i bomull. Vi har også en murvegg i rommet som er malt i chi.Trappen blir litt av en jobb å få malt da. Den har vært i umalt treverk, nå er den snart ferdigmalt hvit. Men hva vi gjør med trinnene er vi ikke sikre på enda. Kanskje jeg sparkler og maler de, evt legger vi samme gulv i trinnene som vi skal ha ellers i huset. Vi får se.Vi skal ha en vegg med tapet, men jeg og mannen er ikke helt enige hva som skal være der. Her er ett forslag jeg har kommet fram til, men jeg er åpen for andre også, vi må bare ha tid til å se på saken! Jeg tenker at tapeten skal sette litt personlighet på rommet, det skal jo være ett lekerom/tv-stua til barna, derfor ønsker jeg ett litt sprekt og bittelitt barnslig preg på tapeten! Vi skal ha nytt vegg til vegg teppe, og har funnet ett i brun/beige farge, som er i 30% ull. Fargekartene er macchiato, egghvit og sjøsmaragd. Den siste er ment til diverste tilbehør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar