Velkommen til Casa Vanja

En blogg hvor jeg deler tanker, ideer og planer rundt oppussingen av huset vårt! og litt fra en travel hverdag som firebarnsmamma!

onsdag 3. august 2011

slik skal vårt nye kjøkken bli! :)

Da vi flyttet inn  var egentlig planen å beholde kjøkkenet som var i noen år. Det er ett hvitt 80-talls kjøkken, fra Sigdal. Men det har vært en stor overgang å gå fra ett nytt, stort kjøkken, til ett lite og upraktisk kjøkken. Jeg har spesielt savnet en kjøkkenøy, for med fire små barn var det tidligere så lett å ta de med på matlagningen og baking, når vi kunne stå rundt en øy. Nå er det slik at alle må stå på rekke og rad, og da står alltid noen av barna foran skuffene som vi må hente ting i. Dermed blir det nesten mer stress enn kos å ha med barna på matlagingen. Mannen min er også veldig glad i å lage mat, han er en super kokk! Men det har for han også blitt mindre moro å lage mat på det gamle kjøkkenet enn hva det var før.

Men nå skal det altså bli noe helt annet!! Vi skal gå fra ett kjøkken på 12 kvm, til 28 kvm! Det skal bli deilig!! Vi har valgt kjøkken fra Marbodal, veldig praktisk for vår del, da vi har maxbo som nærmeste nabo og de har eget kjøkkenstudio som fører Marbodal. Vi har fått utrolig bra hjelp fra Cecilie, som er salgsleder der. Fronten vi har valgt heter sushi hvitbeiset. Vi skal ha en såkalt svevende benkeplate, som er i hvit laminat, med heltre sortbeiset eik kant. Det er vanlig tykkelse på benkeplaten, men konstruksjonen gir den en svevende effekt, samt at det ser ut som at benkeplaten er tynn. Veldig stilig! :) og blir man lei av den sorte kanten, kan den pusses ned og beises i en annen farge!

Sånn ser fronten ut:
Vi skal ha hvitevarer fra siemens. Stekeovn og kombinert mikro og stekeovn. Vi har mange ganger savnet muligheten for å kunne steke i to ovner samtidlig, og nå skal vi få det! :) Induksjonstoppen og oppvaskmaskinen er også fra Siemens. Ventilatoern er fra Falmec og heter Mira. På tegningene er det en hvit sylinder, men vi skal ha en som er kubeformet. Vasken vår er en Intra Frame, heldekkende vask på 150 cm. Vi beholder kjøleskapet vi hadde fra før av, ett side-by-side skap fra samsung. Vårt er helt hvitt, på tegningene er det svarte håndtak. Vi skal ellers ha hvite grepslister på underskap/skuffer, mens p åoverskapene skal det ikke være noe. De åpner seg når vi trykker på de.

Her er tegningene og litt flere bilder! :)


Jeg tok med en prøve av kjøkkenfronten ned i tapetavdelingen på Maxbo, og der kom jeg fram til at en av disse tapetene er favorittene på kjøkkenet. Den som leder er Eco Wood, altså den med trær på. Den andre, som er fra designet Eco White, tror jeg blir på to vegger i stua. På kjøkkenet vil vi ha tapet under overskapene, og på langveggen bak spisebordet. Her bilder av fronten sammen med disse to tapetene.

Favoritten fra Borge, eco wood design 9717eller denne: Eco White, design 1047
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar